42 72 96 09 lotte@lomovision.dk
Vælg en side

Hvad i alverden! Blogger hun nu om sig selv?

Ja, det gør jeg. Jeg søger nemlig efter min nye chef, mine nye kolleger, mit nye brændpunkt, mit næste job. Jeg drukner i jobopslag, og sender ansøgning på ansøgning, for det siger A-kassen, at jeg skal. Jeg ville helst tage ud og møde virksomhederne personligt, men udfordringen ved, at jeg ikke må aflevere mit cv til nogen i fysisk form, fordi vi har fået en lovgivning på persondata området, gør det lidt sværere. Så det gør det – i min verden, også lidt upersonligt, at sende mail efter mail. Her drukner jeg nok også alligevel, blandt de andre ansøgere. Ja, jeg kunne måske gøre min ansøgning og CV så specielt, at de ville se mig, og det gør jeg nu også med de ansøgninger jeg sender, men jeg vil prøve nogle nye veje.

Jeg tænker, at du ved at læse mit CV som punktopstilling, alligevel ikke aner noget om hvem jeg er, og hvad jeg står for. Jeg har lyst til at uddybe lidt, så du kan få et bedre billede af, hvem jeg er, hvad jeg kan, og hvorfor mit CV er så bredt som det er. Jeg er nemlig typen, der sjældent siger nej til en udfordring. Jeg tror på, at tilfældigheder skal udvikle det hele menneske, og at alt sker af en årsag. 

Min rejse 

For at give dig et billede af min rejse i mit arbejdsliv, er vi nødt til at starte et sted. Alle ville naturligt starte ved begyndelsen, men det skal jo heller ikke være en biografi, og det ville alligevel også blive alt for langt, så vi starter ca midt i. Der er nemlig to kapitler i mit liv. Før og efter min skilsmisse. Først der, fik jeg nemlig lov at lære mig selv rigtig at kende, og det var her, der var en der gav mig mit livs chance, troede på mig, og gav mig muligheden for at udvikle mig personligt, i stedet for at løbe forvildet rundt i hamsterhjulet. Ikke, at mine tidligere jobs er uden betydning. Slet ikke. Jeg kan ikke løbe fra erfaringen, men det er knap så relevant for, hvem jeg er i dag, og hvad jeg gerne vil fremadrettet. Du får dog alligevel en kort redegørelse for de mest relevante erfaringer, inden 2008.

Kort opsummering inden 2008:

Lidt hospitals rengøring, butiksarbejde, og en længere periode (8 år) hos TDC, hvor jeg var alt fra receptionist, til projektmedarbejder på Bredbånd. Spørg gerne til denne periode, men jeg undlader at uddybe mere i denne omgang. 

Efter 2008:

Jeg starter ud med at være lagerekspedient på truck, og kører rundt der i halvanden års tid. Nedskæringer gjorde, at jeg måtte se mig om efter nyt arbejde. Kort ophold på en malingfabrik, hvor jeg tappede terpentin maling og nærmest var skæv hver dag (sjoveste arbejdsplads ever! men nok også mest skadelige…) fik jeg job i en smedevirksomhed, som cnc operatør. Ene kvinde i en lagerhal med 50+ mandlige kolleger. Om de tænkte, at jeg kunne lægge en dæmper på mandehørmen ved jeg ikke, men jeg kan også være fræk og flabet som en slagterhund, så jeg blev ret hurtigt bare “en af gutterne”. Desværre fik jeg en arbejdsskade, der satte mig fysisk ud af spillet i en længere periode. Jeg får en revalidering igennem kommunen, hvor vi er enige om, at mindre fysisk belastende arbejde er målet.

Og det er så her, jeg får mit livs chance for udvikling. Jeg elsker tilfældigheder. Jeg var på et kursus, der skulle kortlægge mine kompetencer og muligheder. De var ret meget oppe i tiden dengang – sådan noget CV/ansøgning kursus. Skæbnen ville, at de konsulenter de hyrede ind til at hjælpe alle os sørgelige skæbner uden arbejde, selv var meget driftige, ofte selvstændige folk, med et kæmpe netværk.  Og her imellem sad der en mand, der kunne se noget i mig. Så jeg blev hyret ind til hans enkeltmandfirma, som arbejdede med projekt udvikling. Jeg fik et kursus i projektledelse, og afsted det gik. Vores kunder spændte vidt, fra opfindere, der søgte patent, til en stor fodboldklub, der havde et udviklingsprojekt, de skulle have finansieret. Og så blev jeg uddannet Fundraiser. Min titel blev projektleder med fundraising som speciale. Og jeg elskede det. Så da min ansættelse udløb, blev jeg selvfølgelig selvstændig med mit eget enkeltmands firma, og det passede med, at jeg flyttede 140 km væk, og vi havde i en periode, et samarbejde, hvor det gav mening. I min tid som selvstændig, havde jeg gang i rigtig mange forskellige projekter. Alt fra mentor for tidligere kriminelle, til forretnings udvikling og iværksætter vejledning. Alt sammen med et socialt ansvar for øje. Det skulle handle om mavefornemmelse, gøre en forskel for mennesker eller miljøet, og bidrage med noget til samfundet. Når man arbejder med mennesker er økonomi ikke altid noget man kan snakke om, og man kan sjældent få penge for alle de timer man lægger i det. 

Refleksion

Ærligt, så skulle jeg nok – hvis jeg skal se tilbage idag, have fundet mig et arbejde, og starte stille op ved siden af. Men jeg kan være utrolig impulsiv, og jeg sprang direkte ud i det, uden livrem og seler, og jeg knækkede selvfølgelig halsen et par gange, inden jeg kunne se, at jeg var nødt til at sadle lidt om. 

Jeg lukkede det hele pr 31/12 2015, og var til jobsamtale kl 21 om aftenen d. 1/1 16. Ret utraditionelt, men jeg så et opslag som handicaphjælper i min egen lille nye by, og jeg sprang på. Gode arbejdstider, og masser af frihed i arbejdet. Jo tak. 

Her var jeg så knap et år. Jeg fik derefter job som ufaglært afløser i hjemmeplejen i området, og hyggede mig med det i et par år. Jeg havde brug for luftforandring, og at jeg kunne bruge mit omsorgsgen og gøre en forskel for sårbare mennesker, var lige hvad jeg havde brug for. Det førte dog aldrig noget fast med sig, da jeg bare var timelønnet afløser, og uddannelsen havde jeg ikke råd til at tage. Så jeg stoppede i marts 2019. Herefter hed det dagpenge og lidt eftertænksomhed på, hvad jeg så skulle med min fremtid. Jeg har hele tiden haft projektledelse og ide udvikling liggende og ulme i maven. Jeg overvejede lidt, hvad jeg kunne bruge det til, og så så et kursus i digital markedsføring hos Bigum & Co i Skanderborg. Det hoppede jeg på med 4 dages varsel. Igen – jeg kan godt være lidt impulsiv, når jeg synes det hele står lidt stille. Jeg tog uddannelsen på 6 uger, og gik den sidste dag ud af døren med et stort 10 tal.

Tilfældighedernes spil

Ugen før min eksamen, går tingene skævt på mine børns fritidsjob. De arbejder begge på en lokal campingplads for motorcyklister, og der er sygdom i ledelsen. Jeg tilbyder min hjælp, og ender med at blive kontaktet, om jeg kunne arbejde fuld tid, og hjælpe dem igennem sæsonen. Det er til dato, det mest turbulente job, jeg nogensinde har haft. Jeg var i den grad på udebane. Jeg fik præsenteret en fantastisk plads, med stort professionelt køkken, bar, fastliggere, kultur og traditioner, som jeg havde rundt regnet 10 dage til at sætte mig ind i, før højsæsonen startede med et brag af en fest. Og jeg havde jo også lige en eksamen, jeg skulle have klaret. Der var knap timer nok i døgnet til det hele, men søvn er jo også opreklameret. Jeg fandt mig selv trives med ansvaret, med arbejdspresset, og med udfordringen. Og jeg klarede opgaven. Da sæsonen gik på hæld i september, var ledelsen ovenpå igen, og jeg blev overflødig. 

Hvad så nu?

Nu er jeg her. Jeg søger noget, der kan give mig udfordringer i hverdagen, hvor jeg kan ideudvikle og hvor jeg kan tage ejerskab. For når de kriterier er på plads, så trives jeg. Nedenfor går jeg lidt i dybden med mine personlige kompetencer. 

4 facts om mig:

1: Som du nok har kunne se ovenfor, så ser jeg løsninger og muligheder, frem for problemer og begrænsninger. Det hjælper nemlig ingen, hvis man ser negativt på verden og dens udfordringer. Jeg er positiv af natur, og har det meste af tiden, et smil på læben. Jeg vælger hver dag, at være positiv, for så er livet bare nemmere. 

2: Kundens tilfredshed, og den lange relation kommer altid først. Jeg elsker relationer. Jeg elsker at netværke, og jeg elsker det som netværk kan. Jeg vil gerne være et sted, hvor dette værdsættes, for det er jeg god til. Jeg har endnu ikke haft en opgave, der ikke kunne løses, når jeg har haft frie tøjler til at bruge mit netværk.

3: Hvis man gør som man plejer, får man altid det samme resultat. Udvikling kræver, at man tør tænke anderledes. Her refererer jeg til hamsterhjulet. At have modet til at træde ud, og se hvad der kan ske, hvis man prøver forskellige ting af. Hvis man tør prøve forskellige løsninger, og erkende at man ikke kan vinde hver gang, tror jeg på, at man får det bedste ud af sin virksomhed og sine medarbejdere.  

4: Spørger du – får du svar. Jeg er ærlig. Jeg tror ikke på, at man skal gemme sig bag ved andres meninger. Jeg bruser ikke ud med tingene første dag, men kan sagtens holde tand for tunge, hvis det kræves. Men spørger du, får du svar. Mit ærlige svar. Og jeg står gerne på mål for det. Jeg er opdraget med, at hvis man vil lave noget om, skal man have sine argumenter i orden. Har jeg ikke det, så tager jeg heller ikke kampen op. Jeg er konstruktiv i min tilgang, og grundig på min research. 

Kan du bruge mig til noget?

Har du fået lyst til at se giraffen, møde mig, drikke en kop kaffe, eller har du andre ting på hjertet, så tøv ikke med at kontakte mig. 

Du kan skrive en mail til lotte@lomovision.dk eller ringe til mig på 42729609.

Share This