42 72 96 09 lotte@lomovision.dk
Vælg en side

KAN – KAN ikke….Skal – Skal ikke… Det var tankerne det meste af december og noget ind i januar.

Så havde jeg en god snak med en, som har været selvstændig i 25 år. Og så en snak med baglandet. Og d 15. januar lavede jeg dette opslag https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6623090554823548928/ i en stor iværksættergruppe på Facebook, og på min egen side på LinkedIn.

Hvis jeg skal op med en selvstændig konsulent forretning, vil jeg have en, der kan hjælpe mig. En, der måske vil gå ind som partner. For ærligt – selvstændig virksomhed, er et ensomt arbejde. Jeg erkender, at jeg skal have en, som jeg kan sparre med, en kollega. Jeg er god alene, men bedst med en makker. 

Men nu skal det prøves. Kan jeg finde nok, så jeg kan gå ud og lave mit eget arbejde? Måske…nu ser vi…Måske den bedste måde, ville nok være at finde et arbejde på deltid ved siden af? Ja, der er gang i mange tanker, når man går hjemme og “hygger” sig. Men det gør jeg ikke. Hygger…

Jeg kæmper hver dag. Kæmper mod tanker som siger, “du er måske slet ikke så dygtig, som du selv regnede med” og “jeg får aldrig drømmejobbet” og flere af den slags nedbrydende indskud. Jeg kæmper hver dag med at slå dem ned, og hive mig selv op. For når jeg kommer ud i blandt folk, får jeg hele tiden optur og ros for den person jeg er, og alle siger, at det skal jeg da nok klare osv. Men hold da op, det kan være svært at finde motivationen, efterhånden som tiden går… især i ansøgninger og på mit CV er der jo ikke just 3 års erfaring at spotte, med det her digitale markedsføring. Jeg har reelt to referencer på mit CV, og den ene er svag. Jeg kørte jo kun Facebook opdateringer, og reelt ikke andet, for det var ikke en mulighed der hvor jeg var i sommers. 

Den anden er Grauballe Bryghus. Og ja, det er en god reference, og jeg fik også (og ser stadig) effekt af de ting jeg gjorde der. Men tiden går… Og i den digitale verden er tid en faktor. En faktor der gør, at man kommer længere og længere væk fra de attraktive stillinger. 

Men jeg har fået styr på, hvad det er, jeg KAN gøre for de virksomheder, jeg skal have som kunder. 

  • Jeg KAN gøre en forskel på de sociale medier. 
  • Jeg KAN lave deres profil attraktiv, dynamisk og jeg KAN sætte dem på det lokale landkort. 
  • Jeg KAN skabe opmærksomhed og få den gode historie frem og jeg KAN få dem til at skille sig ud fra deres konkurrenter. 
  • Jeg har en evne for at se, hvad der KAN sælge dem til forbrugeren, og jeg KAN formulere det, så kunderne vil følge med. 
  • Derudover så KAN jeg noget med Google Analytics. Jeg KAN få optimeret søgeord, og tekster på hjemmesiderne. 
  • Og så KAN jeg noget med profiler. Jeg er kreativ i tankegangen, når det kommer til udvikling af digitale profiler og kampagner og mersalg den vej igennem. 
  • Og jeg KAN holde tingene simple, så de for kunden ikke er alt for uoverskuelige.

Men hvorfor KAN jeg så ikke få et arbejde? Fordi jeg er – på godt gammelt dansk – RØVdårlig til at sælge mig selv. Jeg er sat i verden for at sælge andre… Jeg er ikke født med rundsave på albuerne, eller et “her-kommer-jeg” gen. Det må være her, jeg skal sætte ind på den personlige udvikling, så jeg kan kommer igennem med budskabet om, hvor god et parti, jeg ville være for en virksomhed, der skal sætte skub i markedsføringen. 

Og hvordan gør jeg så det? Jo, den her blog er jo en af måderne, hvor jeg kan skrive om mig selv i lidt større skala, end der kan være i en ansøgning eller på et CV. Og så render jeg til netværksmøder, og forsøger at få kaffeaftaler i stand med folk, der om ikke andet, kan hjælpe mig videre. Men igen – tiden går…. Og ærligt – mine ressourcer er ved at være brugt. Man siger, at det koster penge, at lave penge, men jeg er ved at være tom. Tom for penge, og tom for selvtillid. 

Nå, jeg skal nu ikke sidde her, og hælde vand ud af ørerne, for jeg KAN bare gøre mere af det jeg gør i forvejen. Jeg KAN jo bare tage ud noget mere, og ikke sidde herhjemme på computeren, og holde mig opdateret med tendenser og online kurser, der skal vedligeholde min viden og ekspertise på de områder jeg gerne vil arbejde indenfor. Jeg KAN jo bare søge bredere, og søge ind på noget af det jeg har 3 år + erfaring indenfor. Men handler det ikke også om min trivsel? Og er det fair overfor en ny arbejdsgiver, at det egentlig bare er et midlertidigt arbejde jeg søger? Jeg ved også godt, at det er nemmere at få et arbejde, når man har et, men når alt kommer til alt, så har jeg snart ikke mere tid at spilde hvis jeg skal lave mig selv en karriere inden for noget, som jeg kan se mig selv i, de sidste 20-25 år af mit arbejdsliv. 

Jeg er på hesten. Jeg stormer derudaf. Så nu vil jeg prøve at gøre mere af det. Mere af det jeg KAN, og mere af det jeg gerne VIL. Og så lige en sidebemærkning, hvis der sidder en tvivler derude, og tænker – jeg kunne godt bruge hende men…. Jeg kommer med løntilskud, hvis du tør tage chancen. 

Ses i forbifarten. 

/Lotte

Share This