42 72 96 09 lotte@lomovision.dk
Vælg en side

Jeg nægter at være sortseer!

Jeg beslutter hermed, at de ting jeg gør, alt sammen skal omhandle noget positivt. Der er nok konspirations teorier derude, og nok dommedags analyser. Jeg vil ikke sidde herhjemme og lade mig påvirke negativt af noget af det. JA, det er en træls og meget alvorlig situation, MEN vi vælger selv hvor meget det skal påvirker vores humør.

Det er aldrig sjovt at blive begrænset. Men vi kan vælge om vi vil se de gode ting i situationen, såsom kvalitetstid med sig selv, sine nærmeste man bor sammen med, om det så er akvariefisken, tid til alle de projekter, man aldrig rigtig når (få nu ryddet op bagerst i det skab du aldrig bruger i køkkenet) og ikke mindst – tid til at dygtiggøre sig selv. DU har ansvaret for din mentale tilstand. Ikke regeringen, ikke naboen, ikke din kæreste – nej DIG!

IF YOU STUMBLE – MAKE IT A PART OF THE DANCE!

Personlig og faglig udvikling

Der findes SÅ mange muligheder for at dygtiggøre sig pt. Flere virksomheder med uddannelser og online webinarer frigiver en hel del af dem for tiden, så du ganske gratis kan gå ind og tage et par kurser, få opsummeringer på tidligere uddannelser m.m.

Personligt er jeg igang med nogle certifikater på Google, så jeg kan blive endnu bedre til deres værktøjer. Jeg er også i gang med at gå dybere ned i Nyhedsbreve, og så sender jeg samtidig gode tilbud ud på arbejde via mit netværk. Jeg læser, lytter og lærer noget nyt dagligt. Og hvilken befrielse det egentlig er, at slukke for nyhederne, det evigt negative feed på facebook, og fordybe sig i faktuelt viden, der kan hjælpe mig fremadrettet. Jeg sidder i hyggetøj, med tæpper, og kaffe i sofaen, og gør mig selv bedre på mine kompetencer. Kan du se mulighederne…Istedet for at sidde og læse ynk og klynk (ja, undskyld, men det er halvdelen af de opslag der er, altså i mine øjne – ansvarsfraskrivelse og piv-piv) så bruger jeg en situation, jeg tager dybt alvorligt, til min fordel, men samtidig insisterer jeg også på at sprede god stemning omkring mig (på afstand)

Og jeg er heldigvis ikke den eneste! Der er kommet gang i en hel bølge af gode (og knap så gode – den med nogens brødre, og deling af billede nr X fra din telefon) tendenser til at sprede smil på vores største sociale livline for tiden – de sociale medier. Mange deler ud af viden, der kan komme andre til gode, og der er lige så mange, der faldbyder deres varer til meget billige priser, da de enten brænder inde med lageret, eller bare gerne vil bidrage med noget positivt. Og nu kommer jeg så til mit speciale – branding af din virksomhed i krisetider. Det er ikke meningen, at du som sådan, skal tænke cool cash, og hvordan du kan lukrere på det her. Men du skal virkelig tænke dig om, når du byder dig til. Nedenfor vil jeg uddybe, hvordan jeg mener du skal bruge denne tid til at skabe et godt fundament for eftertiden når samfundet åbner op igen.

Vis empati!

Hvis du har en webshop, så giv gratis fragt i en periode. Bonus her er, at du dels støtter vores fragtfirmaer, dels giver kunderne en lille håndsrækning, da de ikke rigtig kan komme ud og shoppe. Giv mulighed for ombytning, hvis varen ikke passer, i længere tid, end normalt. Giv mulighed for at de kan ringe og snakke med jer, og i hele taget – sæt turbo på servicen i din butik. Selvfølgelig kun hvis du har likviditet til det. Men find DIN niche, der kan sætte din butik på landkortet ved hjælp af empati og god service. Vi ser det i mange dagligvare butikker for tiden. De bringer varer ud… Ellers taber de til de online dagligvarer butikker, og ender med at må lukke. I min lille by er det brugsuddeleren selv, der kommer ud med varer. Det er virkelig god stil….

Del rundhåndet ud af dine kompetencer!

Hvis du ikke har en webshop, men en konsulentforretning, sælger ydelser eller noget andet, mindre håndgribeligt, så lav et godt tilbud, hvor du måske laver en minimodel gratis til de første x antal mennesker der melder sig. Resten kan få det for meget få penge. Eller måske alle kan få det gratis. Det er ikke meningen at du skal forære alt væk – du må gerne tjene penge i disse tider, men nu mere end nogensinde, er det vigtigt, at du giver dig 100% på god etik og moral da mange sidder og er udfordret.

Hjælp dem, der hjalp dig!

Der hvor du sidder idag, er måske noget du igennem tiden har fået hjælp og støtte til, fra nogle der troede på dig, i dit netværk. Måske er de mere udfordret end dig, og det vil lige nu være en rigtig god ide at række ud og høre, om du kan “betale” tilbage og hjælpe dem i mål, eller så tæt på som muligt. Vi skal løfte i flok, og den bedste måde at starte på, er at hjælpe tilbage.

Husk at skrive de gode historier offentligt

Det er ikke forbudt at sprede de gode historier. Mange sidder alene hjemme, og har brug for at læse noget positivt. Det er derfor mere end almindeligt tilladt at sprede de gode historier, og dele et smil, eller en succes. Husk dog at gå ydmygt til opgaven! Det skal ikke være pral, men netop fællesskabet, du deler historien om.

Opsummering

Når alt kommer til alt, så husker folk bedst de dårlige ting. Og når vi kommer ud på den anden side, så vil menig mand med al sandsynlighed gå udenom de virksomheder, der har været egoister og dårlige eksempler på sammenholdet igennem krisen. Jeg ved, at jeg handler på det allerede nu, og vil gøre det i endnu mere udstrakt grad, efter krisen. Jeg vil ikke bruge min tid på de virksomheder, der ikke meldte sig ind i kampen men derimod gik ego-vejen. Dem, der hævede priserne i krisen, fordi de så en stor mulighed i at tjene penge på den, og dem som var ligeglade med sikkerhed og tryghed for medarbejdere, og bare gik deres egen vej. Har personligt kendskab til en virksomhed, der ikke tager situationen alvorligt nok, og hvis medarbejderne føler sig utrygge, blot siger, at hvis de går hjem, er det på egen regning, og kan ende med en fyring. Jeg kunne forstå det, hvis så virksomheden gik forrest, og gjorde alt hvad de kunne for at gøre arbejdspladsen til et mere trygt sted at være, men det gør de ikke engang…. Dem, der oser af at være ligeglade, de kan klare sig selv, vil ikke få min opmærksomhed. Jeg var kritisk overfor dette før krisen, og jeg er om noget, blevet mere kritisk nu. Hav også det med i dine overvejelser, når du deler noget. Jeg siger ikke, at du skal lave et hetz på de dårlige ting – tværtimod. Del alle de gode historier du kan finde, har fra egne rækker, eller hører om. Vi har brug for noget positivt. Sådan er menneskets psyke indrettet. Sindet forstærker det, der er mest af omkring en.

Lad os lave en bevægelse…

Er du en af dem, der lever på den positive side, uanset hvad der kommer din vej? Måske prøver du bare ihærdigt at blive det. Jeg har lavet en gruppe – et fællesskab der fordrer positiv adfærd både på LinkedIn og på Facebook, og hvis du er en af dem, der ikke vil lade negativitet og dommedag overtage dit gode humør, din empati og din tilgang til krisen med den positive vinkel, så kan du blive inviteret med på rejsen. Vi vil dele alle de gode historier der er derude, hjælpe hinanden med at fortsætte den positive tilgang, med vidensdeling og sammenhold. Hjælpe hinanden igennem krisen, med psyken i behold, og støtte dem, der har det svært, men stadig gør deres bedste med en positiv tilgang. Det er peptalks, det er gode grin, det er anderledes tankegang, og vendte vinkler.

Vores beskrivelse af grupperne er:

Vi arbejder positivt med de udfordringer vi har i samfundet, i hverdagen og i krisetider. Vi vil ikke lade os nedlægge af udefrakommende faktorer, vi ikke kan kontrollere alligevel. Vi vil hellere navigere igennem det og blive stærkere af modgang. I fællesskab står vi stærkere end vi gør alene, og sammen kan vi gøre hver enkelt individ til en klippe, med den rette opbakning. Vi tolererer ikke negativitet, men ønsker at bidrage til den gode stemning på trods af modgang. Vi vil stå på mål for en positiv og konstruktiv måde at håndtere vores udfordringer på. Vi vil fællesskabet. Her er ikke plads til solister, men god grobund for den positive teamspiller.

Skriv til mig, eller min co-admin Per Rasmussen, så inviterer vi dig personligt ind i den gruppe du ønsker – eller begge hvis det giver mening.

Jeg ønsker dig virkelig de bedste tider, til trods for udfordringer skabt af krisen vi er i lige nu. Jeg ønsker dig virkelig alt det bedste, og sender masser af virtuelle knus og tanker, for at vi kan komme igennem dette på den bedst mulige måde, alle sammen, sammen – på afstand.

/Lotte

 

 

Share This